SSMS kapcsolatok szinkódolása

Kedves kolléga Horváth Zoltán felfedezte, hogy az SQL Server Management Studio a query ablak alsó része más-más szinekben pompázik, amikor a fejlesztői vagy az éles rendszerhez kapcsolódik. Ennek az az oka, hogy az én regisztrált szervereimet importálta be a saját SSMS-ébe. Én pedig minden szervercsoporthoz külön szinkódot használok.

image

A szinezésnek történelmi okai vannak: amikor először megjelent az SQL 2005-höz kiadott SSMS elkezdtem használni. Ez egy nagy változás volt az addigi Enterprise manager és Query Analyzer után. Itt már egyszerre több szerverhez is tudtam csatlakozni. Igen ám, de nem figyeltem egyszer és rosssz szerveren futattam egy lekérdezést Smile Azóta van ez a szinezés nálam (csak a végleteket írom le, a többit mindenki saját maga találja ki):

  • zöld: fejlesztői környezet, vagy olyan szerver amin nem baj ha “rosszalkodok” Smile
  • piros: ez általában az éles adatbázis szerver, ahol nagyon oda kell figyelni.

Az alábbi módon lehet ezt beállítani:

  • Az SSMS-ben nyissuk meg a Registered Servers menüt.

 image

  • Ha nincs a regisztrált szerverek listájában a szerver, akkor azt fel kell venni.
  • Jobb kattintás a szerver nevén, majd Properties
  • A Connection Properties fülön pedig be lehet állítani a kívánt szint.

image

Innentől kezdve, ha az adott szerverhez csatlakozunk, akkor a query ablak alsó része mindig ilyen szinű lesz. Az extra pedig az, ha exportálom a regisztrált szervereimet, ez az információ/beálllítás is megy vele.

Comments (1) -

Horváth Zoltán 7/28/2012 12:54:25 PM

Mindig tanul az ember valamit. Szerintem aligha találnánk olyan kollégát, aki ne nézett volna be szervert Smile Ismertem olyat, aki éles adatbázis táblájára küldött truncate-et mindenki legnagyobb örömére. Ja, igen, még valami: sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy fejlesztőként éles rendszerhez csatlakoztam volna Smile Maradjunk a QA környezetnél Smile

Add comment